Recorreguts fotogràfics de les masies de Begues

Aquesta setmana hem començat una altra activitat del projecte interdisciplinari “Les masies de Begues”, es tracta de fotografiar i situar les masies que tenim més a prop de l’escola, més endavant cadascú de nosaltres pintarem amb aquarel•les una masia diferent i en farem una exposició.

1r recorregut: 10 de febrer

Cal Cadet (s.XVIII), Cal Borés, Mas Martí  (s. XIV), Cal Miliu Martí (s.XX), Can Figueres (s.XVI, hi viu la nostra companya Nicole), Cal Barreras (s.XVIII), Cal Cataquero (s. XIX), L’Alzina ( s.XVI ), La Casota (s.XIX, anomenada així per ser el nom que en donaven durant els anys en que va estar a mig construir), Cal Llebrer (s. XIX), Cal Sacaire (s. XIX) i La Tenda (s. XVIII)

2n recorregut: 16 de febrer

Can Romagosa (s.XV conserva elements gòtics anteriors. Probablement la masia més important de Begues, en les seves propietats es va desenvolupar la major part del nucli urbà entre el s.XVIII i XX.), Cal Baró (s. XIX), Cal Fuster (s. XIX), Ca l’Agustí (s. XIX), Cal Frare (s. XIX), Mas Pasqual (s.XIII, ens van ensenyar un arc gòtic que es conserva perfectament), Cal Pau dels Bous (s. XIX) .

Vodpod videos no longer available.

3r recorregut: 23 de febrer

Can Vendrell (s.XV, és l’única masia de Begues amb estructura basilical, cos de les golfes sobreelevat, i conserva perfectament les seves característiques originals. Sembla que hi hagué el graner de la baronia. També va ser hostal. La família Vendrell hi visqué fins finals del s.XX.) , Can Amell (s.XIX), Can Grau del Coll (s.XIV amb elements romànics i gòtics), Cal Traginer (s. XIX), Cal Gaietano ( S.XVIII, hi viu l’àvia de la nostra companya Vinyet), Cal Fusteret ( S.XIX), la Rectoria Vella (s. XIII) i  Cal Paulo  ( S.XIX).

Vodpod videos no longer available.

4t recorregut: 8 de març

Cal Gepis, La Parellada (s.XVI), Can Rigol (s.XIII), Mas Ferrer, Can Tèrmens ( s.XIV) i Mas Roig (s.XV), ens van ensenyar tota la masia, encara conserven el forn de pa, la llar de foc, el colomar a les golfes, la premsa del vi, el rellotge de sol, l’espitllera que servia de protecció i ens van explicar com funcionava la màquina de carburo per a tenir llum a la masia. Sabieu que al celler d’aquesta masia es van rodar les escenes d’una pel·lícula de vàmpirs?

Vodpod videos no longer available.

5è recorregut: 30 de març

Can Sadurní (coneguda des de l’any 1498 com a Mas de l’Espluga, en referència a la cova, i després (s.XVI) com a Sadurní de l’Espluga. Al s.XX, va passar per línia materna dels Sadurní als Vendrell actuals. És una de les masies més boniques i ben conservades de Begues, i manté encara la tradició agrícola a través de les vinyes i les bodegues Montau de Sadurní), Cal Jepet (s. XIX), Cal Vinyes  i Can Pau (s.XVI).

En aquesta sortida ens ha acompanyat la mare del Lucas, des d’aquí li volem agrair la seva col·laboració.  Avui feia molta calor, així que hem acabat bebent a la font de Can Sadurní i la Luna que és la més calurosa de la classe s’ha hagut de mullar la cara i el cap per a no desfer-se.

Vodpod videos no longer available.

Anuncis

4 pensaments sobre “Recorreguts fotogràfics de les masies de Begues

 1. Vinyet diu:

  Tots els recorreguts que hem fet estan molt bé, i també aprenem moltes coses, encara no hem fet tots els recorreguts, aquest dijous farem el 3r recorregut, passarem per davant de la casa dels meus avis.
  I també aquests recorreguts estan molt bé perquè fem cames.

 2. David diu:

  M’han agradat molt totes les excursions que hem fet, ja que aquestes serviran per al dibuix amb aquarel·les.
  La masia que més em va agradar va ser Mas Pasqual, perquè és molt antiga (s.XIII) hi vam poder entrar i veure com era.
  Espero que els següents recorreguts també siguin igual d’interessants!!

 3. Albert diu:

  Tots aquests recorreguts a les masies de Begues han estar molt bé, hem veure moltes masies molt velles, i altres que encara es conserven molt bé.
  Està molt bé això dels recorreguts!
  I el recorregut que més em va agradar, i segurament també és el que li va agradar a tota la classe, és el que vam entrar a una d’elles, no m’enrecordo com es deia, però va estar molt bé.

 4. Lucas diu:

  Lo del recorregut fotogràfic em sembla molt bé perquè (ens saltem una mica de classe), jaja.
  És broma, m’agrada veure masies que no he vist, veure camins per la muntanya que no he vist, per sort quan vam anar a Mas Pasqual l’Anna, la nostra professora, va veure als amos i ens van deixar passar i vam veure coses molt intressants, espero que les altres sortides siguin tant xules com les últimes que hem fet.
  Adéu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s